iPhone en iPad beveiligen

Veilige iPhone en iPad

Lees hier hoe je je Android en Windows mobiele telefoon beveiligt tegen diefstal.

iOS veilig inrichten, voorkom diefstal en hacken

 1. Je kunt een getal van 4 cijfers (een “eenvoudige wachtwoord”) of een langer wachtwoord instellen. Ook kun je instellen dat na 10 keer onjuist ingeven van een toegangscode alle data wordt gewist: Instellingen> Algemeen > Codeslot.
  De iPhone 5S heeft dezelfde toegangscode functies, met een toegevoegde Touch ID vingerafdrukscanner .
 2. Lock screen functies:  iOS geeft toegang tot functies zonder het invoeren van de beveiligingscode. Hoewel gevoelige persoonlijke informatie niet toegankelijk is , kun je een aantal functies van Siri , zoals het plaatsen van een gesprek of het verzenden van een SMS-bericht , evenals antwoord op een gemiste oproep met een tekstbericht gebruiken. Als je deze snelfuncties niet echt nodig hebt, zet ze dan uit via Instellingen> Algemeen > Codeslot.
 3. Op dezelfde manier kun je ook de toegang tot het Control Center en het Notification Center van je lockscherm uitschakelen: Instellingen > Control Center en Instellingen > Notification Center.

iPhone of iPad vermist?

Tracking van je iPhone met ‘Vind mijn telefoon’

Met deze functie kun je je toestel opsporen als deze vermist is.

 1. Activeer eerst iCloud via de Instellingen en zet de functie ‘Vind mijn iPhone’ aan.
 2. Bij vermissing van je toestel is de eerste stap om je in te melden bij iCloud.com of gebruik de gratis ‘Vind mijn iPhone’ app op een ander iOS-apparaat .
 3. Als je bent ingelogd, zie je je apparaat op een kaart, maar alleen als je toestel op dat moment is aangesloten op een wifi netwerk. Als hij gebruik maakt van een verborgen wifi netwerk (die niet voorkomt in de lijst van beschikbare netwerken van je toestel ), kun je je vermiste toestel niet zien.
 4. Na het lokaliseren van je telefoon en klikken op het icoon, kun je een aantal acties uitvoeren.
 • Je kunt 2 minuten lang je telefoon een geluid op vol volume laten afspelen. Handig om je toestel in een ruimte (café, luchthaven, tussen de kussens thuis of in de Ikea) op te sporen.  Dit is niet handig als je bijna zeker weet dat je telefoon gestolen is.
 • Je kunt je toestel volledig wissen. Maar pas op met deze stap, hij is ingrijpend. Probeer wellicht eerst het volgende.
 • Activeer de Verloren modusVerloren modus doet een paar dingen, waarvan de eerste is dat het meer mogelijkheden geeft voor het regelen van het toestel. Je kunt alsnog een wachtwoord instellen en het scherm op afstand vergrendelen. De volgende stap is om een bericht te sturen naar het lock scherm van je toestel. Je kunt schrijven wat je wilt; je naam en telefoon nummer (voor eerlijke vinders).  Verloren modus laat je ook de geschiedenis van de locaties op een kaart van je telefoon zien, tijdens de laatste 24 uur. Tenslotte, als alle hoop verdwenen is om het toestel terug te vinden en te krijgen, kun je je toestel volledig wissen. Je kunt je toestel dan niet meer volgen, maar de beveiligingscode en de screenboodschap zullen zichtbaar blijven.

Verloren modus speelt ook een rol in Activering Lock , dat is een nieuwe functie toegevoegd in iOS 7. Het draait op de achtergrond. Je Apple ID en wachtwoord worden met het serienummer van het toestel in de servers van Apple bewaard. Activering Lock blijft ook werken als een dief de SIM-kaart probeert te wisselen.

Als een dief je telefoon uitzet of erin slaagt om de vliegtuigmodus te activeren, kun je niet meer volgen.

Op de site maakhetzenietmakkelijk leer je hoe je verschillende typen telefoons en laptops kunt beveiligen.

Wist u dat

 • iPhones zijn  de meest populaire smartphone doelwitten voor dieven
 • Je kunt je toestel beveiligen met ofwel een numerieke PIN-code van 4 tot 17 cijfers , een wachtwoord hoofdlettergevoelig letters, cijfers en tekens (maar zonder spaties), of een patroon . Als je de laatste gebruikt , bedenk dan dat een dief in staat is om je unlock patroon te zien door de vingervlekken op het scherm; maak je scherm regelmatig schoon! 

Wat lukt niet na diefstal?

 • Je kunt NIET je microSD-kaarten op afstand wissen, alleen het interne geheugen van de telefoon . Dus wees voorzichtig met wat je opslaat op een geheugenkaart .

Meer leren en weten?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × 2 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.