Afpersingsmail sex fraude

De Fraudehelpdesk.nl meldt veel meldingen te ontvangen over e-mails met een vorm van afpersing. Er wordt gedreigd dat er erotische beelden van jou worden verspreid als er niet op tijd een bedrag wordt overgemaakt.

De afzender van deze afpersmails beweert dat hij zichzelf toegang heeft gegeven tot jouw computer en vervolgens via de webcam beelden heeft gemaakt toen er een pornosite werd bezocht. Hij dreigt de beelden door te sturen als er niet binnen 48 uur een bedrag wordt overgemaakt met bitcoins. 

Vaak wordt iets van jouw informatie gebruikt; een wachtwoord of emailadres, dat bij jou in gebruik is (geweest). Zo lijkt het net alsof deze afpersing echt en gevaarlijk is.

erotische afpersingmail

Deze afperser kan je ook vertellen dat hij een virus heeft geïnstalleerd op je computer en dat het geen zin heeft om aangifte te doen bij de politie. De afzender zou namelijk niet te traceren zijn.

Let op: de inhoud van deze afpersingsmails zijn onzin!

De inhoud van de mail is onzin. De afzender heeft geen enkele informatie over je internetgedrag. Betaal dus niets en gooi de mail weg. Zelfs als het email adres dat hij gebruikt dat van jou is; dat is namelijk gemakkelijk te simuleren, spoofen.

free hit counter