Mobiele telefoon beveiligen tegen diefstal

Smartphone beveiligen en vinden

mobiele telefoon beveiligen tegen diefstalIeder jaar worden waarschijnlijk circa 30.000 smartphones verloren en gestolen. Lees hier wat je kunt doen om schade te voorkomen.

Maak je Smartphone veilig. Lees hier hoe je je mobiele telefoon ‘boefproof’ kunt maken. Ook wordt uitgelegd wat je moet doen als je smartphone gestolen is en hoe je je smartphone via foto’s op internet kunt opsporen.

Android telefoon beveiligen en vinden

Android Device Manager voor je verloren telefoon

Vergelijkbaar met Find My iPhone is er de Android Device Manager voor toegang tot je telefoon na diefstal. Met de hulpdienst Android Apparaatbeheer van Google kun je de locatie van je smartphone bepalen. Op de website kun je na het inloggen op Gmail je apparaat terugzoeken. Je krijgt allereerst op de wereldkaart te zien waar je Android-smartphone is.

  1. Activeer de functie door naar het menu Instellingen van Google en het kiezen van Android optie Apparaatbeheer.
  2. Controleer vervolgens de instellingen voor het op afstand lokaliseren, vergrendelen en resetten van je telefoon.
  3. Om een ​​verloren toestel te lokaliseren, moet je eerst aan te melden bij de Android Device Manager website met je Google -ID en wachtwoord (er is geen bijbehorende mobiele app in Google Play ). Je ziet dan een lijst van alle apparaten die zijn aangesloten op je account . Klik op het juiste apparaat en je krijgt de nodige informatie.
  4. Als er aangegeven staat dat je in de buurt bent, dan kun je op bellen drukken om je smartphone af te laten gaan. Het maakt niet uit of het geluid aanstaat, je hoort 5 minuten lang de hoogste beltoon. Je kunt ook je apparaat vergrendelen en wissen, zodat anderen niet bij je gegevens kunnen als je mobieltje gestolen of kwijt is.

Windows telefoon vinden na diefstal

Hoewel je je windows telefoon alleen kunt vergrendelen met een 4 tot 16 – cijferige PIN-code, kan de Exchange-gebruiker een aparte code toevoegen voor toegang tot email.

Find My Windows Phone

  1. Als deze functie actief is vanaf het moment dat je start met het gebruik van je mobiele telefoon, is er geen aparte setup-proces . Toch kun je ervoor kiezen om de locatie van je toestel van tijd tot tijd op de servers van Microsoft onder de Find My Phone optie in het menu Instellingen.
  2. Als je mobiele telefoon is gestolen, meld je dan aan op WindowsPhone.com met je Microsoft -ID, selecteer je toestel en kies de “Find My Phone” app.
  3. Zolang je toestel op wifi zit, zie je een Bing Map met de locatie en de 3 opties. Je kunt kiezen onder andere voor: volledig wissen en vergrendelen met een PIN.

iPhone en iPad beveiligen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee × vier =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.